رباتیک و هوافضا

آموزش ساخت مدار تشخیص جریان هوا

مدار تشخیص جریان هوا

به نام خدا

آموزش ساخت مدار تشخیص جریان هوا

مدار تشخیص جریان هوا

توانایی تشخیص جریان هوا در بسیاری از پروژه ها و برنامه های کار بردی مفید است. در اینجا ما یک مدار بسیار ساده برای تشخیص جریان هوا داریم. این مدار نیازی به هیچ جزء جانبی مانند مقاومت یابنده درجه هوا یا دیود زنر و غیره ندارد.  در این جا ما از یک فیبر لامپ AC با برخی از قطعات ارزان قیمت استفاده کرده ایم.این پروژه با اجزای کم و در دسترس بسیار جالب خواهد بود.

مدار تشخیص جریان هوا

قطعات مورد نیاز مدار تشخیص جریان هوا :

  1. IC آپ امپ دوگانه ی  LM358
  2. تنظیم کننده ولتاژ LM7805
  3. برد بورد
  4. مقاومت ۱۰K,330ohm,680ohm,100oHM
  5. پتانسیومتر ۵۰K
  6. LED
  7. خازن ۱۰۰uF
  8. لامپ رشته ای
  9. منبع تغذیه
  10. میکروسویئچ
  11. فن DC

نمودار مدار و توضیحات:

در نمودار مدار تشخیص جریان هوا آمده است.:

مدار تشخیص جریان هوا

این مدار یک نشانه بصری از جریان هوا است. با این مدار جریان هوا تشخیص داده میشود. جزء اصلی این مدار سنسور جریان هوا ،رشته لامپ است که در هنگام وجود باد ولتاژش تغییر می کند. رشته لامپ دارای ضریب دمای منفی است و به همین دلیل مقاومت رشته های آن به طور عکس با درجه هوا تغییر میکنند. مانند زمانی که در جه بالا است مقاومت رشته ها پایین خواهد بود و بر عکس.

بیشتر بخوانید...  پروژه ی ساخت ایستگاه هواشناسی کوچک با استفاده از آردوینو

مدار تشخیص جریان هوا

 

بنابراین به طور پیش فرض زمانی که هوا وجود ندارد مقدار مقاومت به دلیل وجود گرمه در فیبر لامپ کم است. هر زمانی که جریان هوا از فیبر عبور کند درجه حرارت پایین آمده در نتیجه مقاومت افزایش می یابد. با توجه به این تغییر مقاومت، این اختلاف ولتاژ در طول فیبر لامپ تولید میشود. این اختلاف ولتاژ توسط آپ امپ LM358 گرفته شد و یک سیگنال پایین تولید میکند. آپ امپ در حالت مقایسه گر تنظیم شده است، که ولتاژ ورودی را با ولتاژ مرجع مقایسه میکند، و مطابق با آن به ما خروجی میدهد.

یک پتانسیومتر را برای کالیبره کردن مدار استفاده میکنیم. از LED برای نشان دادن جریان هوا استفاده میشود. یک میکروسوئیچ و یک فن DC برای تولید جریان هوا روی رشته ها نصب میکنیم. این امکان وجود دارد که شما با دهان خود این جریان را تولید کنید.تغذیه ی مدار یک منبع تغذیه ی ۱۲ولت است.

بیشتر بخوانید...  کنترل موتور DC با استفاده از برد آردوینو

دیدگاه‌ها (0)

*
*