به نام خدا
آموزش پروژه محور رسپبری پای – جلسه دوم LED چشمک زن
همان طور که در جلسه های قبل گفه شد رسپبری پای یک برد با توانایی های بالا و پردازنده قوی میباشد که برای مهدسان الکترونیک مناسب است اما با وجود این که این برد توانایی های بسیار بالایی دارد ، ما در این جلسه میخواهیم برای شروع یادگیری برد رسپبری پای یک پروژه ساده ال ای دی چشمک زن را انجام دهیم . برای این کار ال ای دی را به پین های ورودی خروجی رسپبری پای وصل میکنیم .
قبل از این که وارد عمل بشیم پین های GPIO رسپبری پای را توضیح میدهیم .
در رسپبری پای ، ۴۰ عدد پین به عنوان پین های GPIO معرفی شده اند اما با نگاهی به شکل بالا متوجه میشویم که همه این ۴۰ پین قابل برنامه ریزی برای ورودی و خروجی نیستند و فقط ۲۶ عدد از این پین ها قابل برنامه ریزی میباشند .
برخی از این GPIO ها توابع و کاربرد خاصی را پشتیبانی میکنند که در جلسه های بعد راجع به آن ها صحبت میکنیم ؛ با کم کردن این GPIO ها از لیست ۲۶ پین ، ۱۷ پین GPIO معمولی در رسپبری پای میماند . این ۱۷ پین در شکل زیر با دایره های سبز رنگ نشان داده شده است .
این ۱۷ پین حداکثر ۱۵ میلی آمپر ( در صورت نکشیدن جریان از بقیه این ۱۷ پین ) جریان میدهند . اما این پین ها در مجموع ۵۰ میلی آمپر میتوانند بدهند یعنی به طور میانگین هر پین حدود ۳ میلی آمپر میتواند بدهد . پس باید مدار خود را طوری طراحی کنیم تا جیریان بیشتر از ۳ میلی آمپر از هر پین رسپبری کشیده نشود . این مقدار در رسپبری پایه نسبت به میکروکنترلر هایی مثل AVR خیلی کمتر است ، پین های میکروکنترلر های AVR عموما حدود ۲۰ میلی آمپر میتوانند به مدار بدهند .
قطعات مورد نیاز :
ما در این پروژه از رسپبری پای ۲ مدل B با سیستم عامل رسپبین استفاده میکنیم . اساس کار و مقدمه و پیکر بندی این رسپبری پای در جلسه های قبلی توضیح داده شد . قطعات دیگر مورد نیاز به صورت زیر است :
- سیم
- بردبورد
- مقاومت ۲۲۰ اهم یا یک کیلو اهم
- ال ای دی
توضیحات مدار :
همان طور که در شکل بالا میبینید ال ای دی را به پین شماره ۴۰ یا همان GPIO21 و پین ۳۹ که زمین است وصل کرده ایم . بالاتر گفتیم که نباید جریان بیشتر از ۱۵ میلی آمپر کشید ، به همین خاطر برای محدود کردن جریان از مقاومت ۲۲۰ اهم یا یک کیلو اهم استفاده میکنیم .
توضیح مراحل انجام پروژه :
موقعی که همه چیز را آماده کردیم رسپبری پای را روشن میکنیم و دسکتاپ آن را بالا میاریم .
۱ – روی دسکتاپ به منوی استارت میرویم و PYTHON 3 را انتخاب میکنیم . مثل شکل زیر :
۲ – با کلیک بر روی آن برنامه پایتون اجرا خواهد و پنجره ای مانند شکل زیر باز خواهد شد .
۳ – بعد از آن از منوی بالا بر روی File کلیک کرده و بعد گزینه New File را میزنیم و پنجره ای مثل شکل زیر باز خواهد شد .
۴ – پس آن را ذخیره میکنیم .
۵ – بعد از آن که برنامه را نوشتیم آن را از طریق سربرگ Debug و کلیک بر روی Run آن را اجرا میکنیم .
اگر برنامه خطا نده علامت “>>>” را خواهید دید که معنای آن این است که برنامه با موفقیت اجرا شده است . حالا تو باید ببینی که ال ای دی سه بار چشمک میزند . اگر برنامه خطا داشته باشد به شما میگوید که آن را اصلاح کنید . بعد از اصلاح مجددا باید گزینه Run را بزنید .
برنامه ال ای دی چشمک زن با پایتون در زیر آمده است .
برای دانلود کد های برنامه بر روی لینک زیر کلیک کنید .
دانلود فایل
ویدئوی این پروژه :
سلام
اموزش با window iot و محیط برنامه نویسی بزارید
با تشکر
سلام
به مرور خواهیم گذاشت