به نام خدا
آموزش ساخت سلول حافظه ی یک بیتی به همراه شماتیک مدار
تمامی سیستم های فشرده شده ی الکترونیکی امروزی قسمتی برای ذخیره سازی داده دارند.این حافشه ها از فلیپ فلاپ ها ساخته شده اند که بیت ها در این فلیپ فلاپ ها ذخیره می شود. هر فلیپ فلاپ می تواند یک بیت را در خود ذخیره کند. بنابراین برای یک حافظه ی هشت بیتی به هشت فلیپ فلاپ نیاز داریم. ایگونه حافظه ها برای ذخیره سازی برنامه ها و یا دسترسی به آن ها مورد استفاده قرار می گیرند. گونه های متفاوتی از فلیپ فلاپ ها وجود دارند که ما فقط در مورد فلیپ فلاپ SR در اینجا صحبت می کنیم.
قطعات مورد نیاز مدار :
- آی سی ۵۵۵
- دو عدد مقاومت ۱۰ کیلو اهمی و یک مقاومت یک کیلو اهمی
- دوعدد میکرو سوئیچ
- ال ای دی
شماتیک مدار:
شماتیک مدار ۵۵۵ IC براساس سلول با حافظه یک بیتی در تصویر بالا نشان داده شده است. در اینجا ما از فلیپ فلاپ موجود در تایمر که قبلا درباره آن توضیح داده شد، استفاده میکنیم.
فرض کنید تمام اجزا همان طور که در شماتیک دیده میشود، متصل شده و جریان نیز اتصال دارد. از آنجا که پین آستانه از طریق مقاومت ۱۰K به جریان متصل میشود، خروجی مقایسه کننده دوم اندک خواهد بود. سیگنال به پینِ ست دوم فلی پفلاپ داخل تایمر وارد میشود.
همانطور که در شکل زیر دیده میشود، فلی پفلاپ سیگنال کمی در پینِ ست دریافت می کند.
به همین علت فلی پفلاپ در حافظه خود ۰ را ثبت خواهد کرد و در نتیجه خروجی کم خواهد بود. به خاطر خروجی کم، LED خاموش است. حال فرض کنید دکمه سِت فشار داده شود. در این حالت پین آستانه مستقیما به زمین متصل خواهد شد. این موضوع در تصویر زیر نشان داده شده است. به همین علت در پایانه مثبت مقایسه کننده دوم، پتانسیل بیشتری موجود خواهد بود.
این سیگنال مثبت و بالا به پینِ ست فلیپ فلاپ هدایت شده و یک در حافظه آن ذخیره میشود. پس خروجی Q زیاد شده و سبب بالا رفتن خروجی تایمر میشود. اکنون LED روشن می شود تا نشان دهد در فلیپ فلاپ یک ثبت شده است.
حال که در حافظه فلیپ فلاپ یک ذخیره شده است، با فشار دادن دکمه ریسِت ترانزیستور PNP در نمودار داخلی روشن می شود. بدین شکل با سیگنال بالا به وجود خواهد آمد.
دیدگاهها (0)