به نام خدا
آموزش ساخت مدار فلزیاب با استفاده از آی سی ۵۵۵
قطعا در فرودگاه ها و بقیه ی مکان های امنیتی قسمت تشخیص فلز را دیده اید. از این دستگاه ها برای افزایش امنیت مردم در برابر افرادی که سلاحی از جنس فلز حمل کنند مورد اسفاده قرار می گیرد. در این پروژه قصد داریم که یک مدار تشخیص دهنده ی فلز را برای شما طراحی و پیاده سازی کنیم. مدار ها و دستگاه های متفاوتی برای این کار ساخته شده اند که همگی از پیچیدگی های خاص خود برخوردارند. این در حالی ست که ما در این پروژه با استفاده یک آی سی ۵۵۵ این مدار را پیاده سازی کرده ایم.
قبل از هرچیز بهتر است با طرز کار سلف و مدار آر ال سی بیشتر آشنا شویم. در شکل زیر سلف هایی می بینید که بدون هسته هستند و در واقع هسته آن ها هوا می باشد. این سلف های بدون هسته اندوکتانس کمی تولید می کنند.
در شکل زیر سلف های هسته داری را می بینید که میتوانند اندوکتانس بیشتری نسبت به نمونه ی بالایی تولید کنند.
اکنون برای برای مدار آر ال سی نشان داده شده در شکل زیر ، امپدانس بین دو ترمینال a و c ب مقداری سلف و خازن بستگی دارد.
پس اگر مقدار اندوکتانس تغییر کند ، مقادیر راکتانس یا امپدانس نیز تغییر خواهد کرد. بنابراین با قرار گرفتن یک فلز در اطراف این مدار مقدار اندوکتانس تغییر می کند و اینگونه می توان وجود فلز را تشخیص داد.
قطعات مورد نیاز برای آموزش ساخت مدار فلزیاب با استفاده از آی سی ۵۵۵ :
- منبع تغذیه ی ۹ ولتی
- آی سی ۵۵۵
- مقاومت ۴۷ کیلو اهم
- دو عدد خازن ۲٫۲ میکرو فاراد
- اسپیکر ۸ اهمی
- سلفی ساخته شده از ۱۵۰ دور با قطر ۱۰ سانتی متر
شماتیک مدار :
شکل بالا شماتیک مدار تشخیص فلز را نمایش می دهد. در این مدار آی سی ۵۵۵ به عنوان یک تولید کننده ی پالس مربعی عمل می کند که در نهایت به اسپیکر می رسد و صدایی در محدوده ی شنوایی انسان تولید می کند. خازن بین پین یک و دو نباید تغییر کند مگر اینکه بخواهیم صوت را در محدوده ی شنوایی انسان تنظیم کنیم.
دیدگاهها (0)